Nowicjusz

Data rejestracji: 26.08.10

Nowicjusz

Data rejestracji: 29.09.10

Główny administrator

Data rejestracji: 16.03.11

Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 27.01.12

Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 09.03.12
Jest to wersja tzw. "Różańca Biblijnego" czy "Ewangelicznego"
Zobacz temat
Nowicjusz

Data rejestracji: 26.08.10
Jakoś nie jestem przekonana do Medjugorie, dla mnie zbyt wiele niejasności jest... Choć Bóg nawet samego diabła może wykorzystać dla dobra.
Jezus jest moj� jedyn� Mi�o�ci�
Nowicjusz

Data rejestracji: 29.09.10
Różaniec to jedna z najpiękniejszych i najskuteczniejszych modlitw. Dziś tak często niedoceniana choć ukochana przez wielu naszych bliźnich. Mi bardzo pomogła w ważnych chwilach życia a i Mama Niepokalana nie raz dała mi znać, że mnie słucha gdy modlę się na różańcu. Pozdrawiam wszystkich maryjnych i zapraszam do odwiedzin mojego skromnego bloga -
;) http://zmaryjadonieba.blogspot.com/
;) http://zmaryjadonieba.blogspot.com/
Główny administrator

Data rejestracji: 16.03.11
post krzysztofa Bez Medjugorja nigdy nie zagrałbym "Pasji" usunięty. Co prawda bardzo wartościowy wywiad z P. Caviezelem, ale:
1) nie są to przemyślenia krzysztofa, tylko wklejony teksy, dostępny gdzie indziej w internecie;
2) nie na temat - trudno dopatrzeć się tam czegoś o różańcu, a tu przydałoby się jakoś ten temat uwypuklić, a nie skazywać forumowiczów na zastanawianie się, dlaczego ten post się tutaj znalazł.
----
drugi post krzysztofa został przeniesiony do działu MARYJNE / Duchowość maryjna / Przedziwny sekret różańca świętego, gdyż także nie wyraża przemyśleń autora, a jest żywcem wklejonym fragmentem książki św. Ludwika Marii Grignion de Montforta.
1) nie są to przemyślenia krzysztofa, tylko wklejony teksy, dostępny gdzie indziej w internecie;
2) nie na temat - trudno dopatrzeć się tam czegoś o różańcu, a tu przydałoby się jakoś ten temat uwypuklić, a nie skazywać forumowiczów na zastanawianie się, dlaczego ten post się tutaj znalazł.
----
drugi post krzysztofa został przeniesiony do działu MARYJNE / Duchowość maryjna / Przedziwny sekret różańca świętego, gdyż także nie wyraża przemyśleń autora, a jest żywcem wklejonym fragmentem książki św. Ludwika Marii Grignion de Montforta.
Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 27.01.12
Kiedyś różaniec mnie nudził nie rozumiałem go.
Później przeczytałem kilka książek i zainteresowałem się ta modlitwą.
Wiem że ma on wielką moc ,jednak w tym momencie modlę się na różańcu dość rzadko.
Staram się odmawiać codziennie małą koronkę do Maryji według św.Ludwika de
Monfort.
Później przeczytałem kilka książek i zainteresowałem się ta modlitwą.
Wiem że ma on wielką moc ,jednak w tym momencie modlę się na różańcu dość rzadko.
Staram się odmawiać codziennie małą koronkę do Maryji według św.Ludwika de
Monfort.
Dodany dnia 12-04-2012 20:08
Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 09.03.12
katarina napisał(a):
A jakie znacie sposoby odmawiania różańca?
Ja spotkałam się z takim, że w Zdrowaś Maryjo, po słowie Jezus nie mówi się święta Maryjo..., tylko dodaje spontanicznie lub wcześniej przygotowane zdanie odnoszące się do osoby Jezusa - np.: "Który zmartwychwstał", "Zbawiciel"... Najczęściej związane z daną tajemnicą. Jedno Zdrowaś Maryjo odmawia się w tradycyjnej formie.
A jakie znacie sposoby odmawiania różańca?
Ja spotkałam się z takim, że w Zdrowaś Maryjo, po słowie Jezus nie mówi się święta Maryjo..., tylko dodaje spontanicznie lub wcześniej przygotowane zdanie odnoszące się do osoby Jezusa - np.: "Który zmartwychwstał", "Zbawiciel"... Najczęściej związane z daną tajemnicą. Jedno Zdrowaś Maryjo odmawia się w tradycyjnej formie.
Jest to wersja tzw. "Różańca Biblijnego" czy "Ewangelicznego"